Hogyan dolgozunk?

Természetesen minden munka különböző tervezési folyamatot igényel. Viszont jó példák mindig vannak, amik megmutatják, hogyan zajlik ez a folyamat általában.

1. Konzultáció

1. Konzultáció

A tervezési folyamatot egy ingyenes konzultáció előzi meg az érdeklődővel. Ez lehet egy személyes találkozó irodánkban, de lehet akár egy skype konferenciabeszélgetés is. Ilyenkor fontos, hogy minél többet megtudjunk az adott projektről és informálódjunk arról, ami nekünk az ütemezés és az árajánlat elkészítéséhez kell.

2. Ütemezés, árajánlat, szerződés

2. Ütemezés, árajánlat, szerződés

Közvetlenül az első konzultáció után egy lépésben elkészítjük az ütemezést, az árajánlatot és a megbízási szerződést.

3. Kutatás

3. Kutatás

A szerződés megkötése után egy részletes design kutatással kezdjük a munkát, a forgalomban lévő termékekről, a piacról és a technológiákról.

4. Ötletelés

4. Ötletelés

A kutatásban megszerzett információk alapján egy szabad brainstormingot tartunk, ahol a lényeg az, hogy minél több ötletet jegyezzük fel, amik mentén tovább haladunk. Ez a szakasz rengeteg post itet és nagy, szabad falfelületeket követel.

5. Skiccelés

5. Skiccelés

A következő lépés a szabadkézi rajz. Több markánsan különböző variációt prezentálunk megrendelőinknek a második konzultáción. A tervezés során minden fontos szempontot szem előtt tartunk, az ergonómiától a megvalósíthatóságig. Ezt a fázist egy konzultáció zárja, ami után a megrendelő dönthet, melyik irányt szeretné, ha követnénk a továbbiakban.

6. Korrektúrakörök

6. Korrektúrakörök

Ez a szakasz folyamatos, gördülékeny, oda-vissza kommunikációt igényel. Általában 2-3 korrektúrakörre van szükség ahhoz, hogy a tárgy a végleges formakaraktert elnyerje. Ilyenkor visszajelzések és közös döntések alapján alakítjuk ki a legmegfelelőbb koncepciót.

7. Finomhangolás

7. Finomhangolás

Miután a végleges döntés megszületett a formakarakterről elkezdjük a formát tökéletesíteni. Fotórealisztikus 3D rendereken, vagy fizikai modelleken keresztül mutatjuk be a terméket. Megrendelőnkkel (akár a megrendelő mérnökeivel) folyamatos konzultációk mellett fejlesztjük a formát, majd végül átadjuk a kész CAD fájlokat a mérnököknek vagy szerszámkészítőknek.

8. Zárás

8. Zárás

A tervezési folyamat egy prezentációval zárul, amely során átadjuk a CAD modelleket, látványterveket, és a tervezés dokumentációját.