Flying Objects Design Studio | AX System – Work safety in logistics
AX System – munkavédelmi kamerarendszer formaterve
Design, ipari, formatervezés, ipari formatervezés, design, industrial design, product design, hungary, innovation
58475
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-58475,single-format-standard,cookies-not-set,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch child-child-ver-1.0.0,pitch-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

AX System – Work Safety in Logistics

Munkavédelmi kamerarendszer, ami megelőzi a munkahelyi baleseteket raktárakban és logisztikai központokban
 

Az AX System egy mesterséges intelligencia által irányított rendszer, amely biztonságosabbá és zökkenőmentessé teszi a közlekedést a raktárakban és logisztikai központokban. Az AX System képes detektálni két mozgó objektumot, kiszámítja mozgásukat, majd fény és hangjelzéseket ad, amelynek köszönhetően nem kell veszélyes kereszteződésekben feleslegesen lassítaniuk vagy megállniuk, felgyorsítva ezzel az árumozgatás folyamatát. A mesterséges intelligencia tanulmányozza a közlekedési szituációkat, ami a későbbiekben segítheti a működés optimalizálását.

A munkahelyi balesetek száma, a vállalatok igyekezete ellenére is, az egész világon folyamatosan nő. Európában évente csaknem hárommillió ember szenved így valamilyen sérülést, amiből több mint fél milliót okoznak járművek, ebből pedig több ezer súlyos kimenetelű vagy halálos.

Az irányitó rendszer jelentősen csökkenti az egyik legveszélyesebb munkahelyi balesettípus kockázatát. A raktársorok között közlekedő targoncák eddig jellemzően tükröket és mozgásérzékelőket használtak a biztonság növelése érdekében.

A formaterv a funkciót és a felhasználás területét veszi elsődlegesen figyelembe. Az egyszerű, indusztriális design rejti az elektronikát és nélkülöz minden öncélúságot. A kompaktsága miatt könnyen javítható, az anyagválasztás pedig biztosítja az ütésállóságot, tartósságot. Univerzális csatlakozóinak köszönhetően egyszerűen felszerelhető a veszélyes útelágazások fölé.

Designer:

Laufer Ferenc

Category:

Formatervezés