Flying Objects Design Studio | DualScope
Dualscope is a next generation stethoscope that can examine the heart’s mechanical and electric condition simultaneously detecting possible malfunctions from the earliest signs.
flyingobjects, healthcare, stethoscope, dualscope,
58203
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-58203,single-format-standard,cookies-not-set,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch child-child-ver-1.0.0,pitch-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

DualScope

A DualScope a sztetoszkópok következő generációját képviseli, mely képes kimutatni a szív működési rendellenességeit, már nagyon korai szakaszban is.

 

Elsődleges célcsoportjának a háziorvosok és klinikai orvosok számítanak, akiknek komoly segítséget nyújt az eszköz a szívbetegségek korai diagnosztizálásban. A DualScope egyszerre analizálja a szív elektromos állapotát (EKG) és a szívhangot (PKG). Ezeket összevetve olyan szívproblémákat is képes jelezni egy háziorvosi vizsgálat alkalmával, amik mindeddig csak komolyabb mérésekkel voltak kimutathatóak.

 

Az orvosnak hasonló a rutint kell követnie, mint egy hagyományos sztetoszkópos vizsgálat során, érintve a megadott anatómiai mérési pontokat. A DualScope Bluetoothon keresztül csatlakozik a dedikált applikációhoz, ahol egy algoritmus segíti a gyorsabb, pontosabb diagnosztizálást, kiemelve az esetleges problémákat a görbéken. Az orvos egy tableten keresztül elemezheti a vizsgálati eredményeket, és dönthet a további teendőkről.

 

A DualScope ötlete és fejlesztésének vezetése Kozmann György nevéhez fűződik, aki már több hordható orvosi eszköz kitalálásában és piacra vitelében vállalt kulcsszerepet (Wiwe, HeartBit). A technológiát pedig komoly kutatások és elemzések valamint nemzetközi szabadalmak támasztják alá.

 

A Dualscope 2018-ban elnyerte az iF Design Awardot, az egyik legnagyobb nemzetközi design díjat.

Designers:

Ferenc Laufer, Andras Hunfalvi

Client:

AlertRun Pro Ltd.

Category:

Formatervezés