Flying Objects Design Studio | Hand-in-Scan – Hand Hygiene Scanner – Product Design
Hand-in-Scan is a multi-award-winning Hungarian medical technology innovation for better hand hygiene in hospitals.
product design, industrial design, budapest, hungary, innovation, reddot, UI UX design
58207
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-58207,single-format-standard,cookies-not-set,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch child-child-ver-1.0.0,pitch-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Hand in Scan

Hand in Scan

Hand Hygiene Scanner

A Hand-in-Scan egy többszörösen díjnyertes magyar orvostechnológiai innováció, melynek nélkülözhetetlenségét szomorú statisztikák támasztják alá. Még a fejlett országokban is évente több ezer ember hal bele a kórházi kezelések során szerzett (ún. nozokomiális) fertőzésekbe, amelyeket az egészségügyi dolgozók nem megfelelő kézfertőtlenítése okoz.

 

A Hand-in-Scan ártalmatlan UV fényt és digitális képalkotást használ, kiegészülve egy mesterséges intelligencia alapú szoftverrel. A saját fejlesztésű program pedig képes megkülönböztetni a hatékonyan fertőtlenített kézfelületeket a fertőzöttektől, az információt könnyen visszakövethetővé téve.

 

Mind a forma, mind az interface tervezésénél elsődleges volt az, hogy felhasználók könnyen, intuitívan tudják müködtetni a készüléket. Emellett elengedhetetlen volt a tartósság és egyszerű esztétikum. A falra szerelhető testnek meg kellett felelnie a higiéniás és használati szabványoknak is. A Hand-in-Scan prototipusát már több, mint tizenötezer egészségügyi dolgozóval tesztelték sikeresen. A termék sikerének titka, hogy a design és az innováció párhuzamosan haladhatott.

Designers:

Andras Hunfalvi, Ferenc Laufer

Category:

Formatervezés