Flying Objects Design Studio | Tisza SPORT Sneaker Design
Edzőcipő design a Tisza Cipő részére
edzőcipő cipő formatervezés cipődesign sneaker sneakerdesign product design
58407
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-58407,single-format-standard,cookies-not-set,qode-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,pitch child-child-ver-1.0.0,pitch-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Tisza x FlyingObjects

Az 1985-ben megjelent Tisza SPORT a legendás cipőgyárnak egy késői modellje volt. Az eredeti designt alapul véve egy új modellt terveztünk , amely a mai komforttal ötvözi a 80-as évekbeli obskúrus stíluselemeket.
 

Az eredeti Sport a 80-as évek eleji futócipők jegyeit magán hordozó modell, nagyszerű formai megoldásokkal, tele a mai szemnek már furcsa, de izgalmas részletekkel. A Tisza azzal keresett meg minket, hogy értelmezzük újra ezt a régi modellt úgy, hogy illeszkedjen mai elvárásokhoz. Az új Sport modell felvállaltan múltidéző, ám ez esetben a retro túlmutat a stylingon. Az eredeti cipő témáit úgy dolgoztuk fel, hogy egy gondtalanul hordható, extrán kényelmes, de még mindig határozottan a 80-as éveket idéző sneaker jöjjön létre.

 

A fejlesztést az első skiccektől a pontos arányok meghatározásáig, a színek és anyagok kiválasztásáig végigkísértük. Több körös prototipizálás során véglegesedtek a formák, a technikai megoldások, grafikák, ami alatt folyamatos konzultációkkal segítettük a Tisza production csapatát.

 

A projekt végén grafikai arculatot is terveztünk a cipőnek – átemelve az eredeti modell saroktükrének a furcsa tipográfiájú SPORT feliratát – megalkottuk az új modell arculati elemeit.

Designer:

Húnfalvi András

Megrendelő:

Tisza Cipő

Fotó:

Laufer Ferenc, Káré András

Category:

Formatervezés